Tuotannon ympäristöystävällisyys

Harvian Muuramen tehtaan tuotanto on ympäristöystävällistä ja materiaalitehokasta. Tässä esitetyt asiat perustuvat vuonna 2008 suoritettuun ympäristövaikutusten kartoitukseen Harvialla.

Tuotteet valmistetaan kierrätettävistä pääraaka-aineista kaikkea hukkamateriaalin syntyä välttäen. Pienestä hukkamateriaalimäärästä 90 % on kierrätettävää hyötyjätettä ja ongelmajätettä vain 0,3 %. Lisäksi vältämme tuotteiden ylipakkaamista, ja kierrätämme vähäiset ylijäämämateriaalit.

Arvokkaita luonnonvaroja ei tuhlata, sillä kaikki kiukaat ja saunat valmistetaan kierrätettävistä raaka-aineista, jotka käytetään optimaalisesti hyväksi. Kaikki tuotannosta ylijääneet pienetkin metallipalat kierrätetään, samoin kuin saunojen tuotannosta jääneet puuhukkapalat.

Tehtaan sähkönkulutus on kohtuullista liikevaihtoon ja tuotantoon suhteutettuna. Lämmitämme tilat kaukolämmöllä, jossa on uusiutuvana energianlähteenä pelletti. Suljetut kierrot vähentävät tehdastiloissa käytetyn veden kulutusta. Maalaamossa käytettävät kemikaalit ovat ympäristölle haitallisia, mutta käsittelemme niitä tehdastiloissa hallitusti ja määrät ovat vähäisiä.

Tulemme kiinnittämään yhä enemmän huomiota ympäristöystävällisiin valintoihin myös alihankkijoidemme toiminnassa.

(lähde: Ecovisor, Ympäristövaikutusten kartoitus Harvia Oy 30.9.2008)

You have reached our old website.

For up-to-date information on all products, please visit our new and improved website at www.harvia.com.